REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky v kapustových listech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové listy plněné slaninou, hřiby a opečenými vepřovými řízky, stočené do závitku, na grilu grilované.


Ingredience:
8 kslistů z mladé kapusty
4 ksvepřových řízků z kýty
2 kshřibů
60 gslaniny
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové řízky odblaníme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme oboustranně olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet
2. Slaninu a očištěné hřiby nakrájíme na jemno
3. Pak odleželé řízky vložíme na grilovací rošt a grilujeme po každé straně asi 4 minuty, potom rošt vysuneme a opečené řízky sundáme
4. Mezitím spaříme ve vařící osolené vodě kapustové listy, lehce je naklepeme paličkou, dáme na prkénko vždy dva a dva k sobě, potřeme je směsí slaniny a hřibů, na směs položíme opečené řízky, stočíme, ovážeme silnější nití, ihned znovu vložíme na grilovací rošt a grilujeme asi 3 minuty, poté obrátíme a opět grilujeme 3 minuty
5. Maso rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s opečenými bramborami posypanými petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy