Vepřové řízky plněné ve víně naloženými švestkami, na grilu grilované, servírované s omáčkou z červeného vína, smetany a dalších ingrediencí.
Ingredience:
4 ks | vepřových řízků |
12 ks | sušených švestek bez pecek |
1 lžíce | oleje |
špetka mletého pepře | |
špetka sušené bazalky | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 šálek | červeného vína |
1/2 šálku | smetany |
1/2 šálku | vody |
1 lžička | škrobu |
1/2 lžičky | mleté papriky |
špetka mletého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Švestky opláchneme a naložíme přes noc do červeného vína, poté scedíme a švestky necháme okapat, víno použijeme na omáčku
2. Očištěné vepřové řízky omyjeme, osušíme, podélně nakrojíme, aby vznikla kapsa, pak vnitřek řízků potřeme bazalkou a mletým pepřem, do každé kapsy vsuneme po 3 okapaných švestkách a otvory uzavřeme párátky
3. Maso potřeme důkladně z obou stran olejem a grilujeme na roštu z obou stran asi 7 minut a během, grilování několikrát potřeme zbylým olejem
4. Na omáčku červené víno smícháme s vodou a na mírném plameni přivedeme k varu, potom vmícháme škrob smíchaný se smetanou, solí, pepřem a paprikou a za stálého míchání chvíli povaříme
5. Před podáváním řízky osolíme a servírujeme s připravenou omáčkou a bramborovými kroketami.