REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky plněné ve víně naloženými švestkami, na grilu grilované, servírované s omáčkou z červeného vína, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
12 kssušených švestek bez pecek
1 lžíceoleje
špetka mletého pepře
špetka sušené bazalky
sůl
Na omáčku:
1 šálekčerveného vína
1/2 šálkusmetany
1/2 šálkuvody
1 lžičkaškrobu
1/2 lžičkymleté papriky
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Švestky opláchneme a naložíme přes noc do červeného vína, poté scedíme a švestky necháme okapat, víno použijeme na omáčku
2. Očištěné vepřové řízky omyjeme, osušíme, podélně nakrojíme, aby vznikla kapsa, pak vnitřek řízků potřeme bazalkou a mletým pepřem, do každé kapsy vsuneme po 3 okapaných švestkách a otvory uzavřeme párátky
3. Maso potřeme důkladně z obou stran olejem a grilujeme na roštu z obou stran asi 7 minut a během, grilování několikrát potřeme zbylým olejem
4. Na omáčku červené víno smícháme s vodou a na mírném plameni přivedeme k varu, potom vmícháme škrob smíchaný se smetanou, solí, pepřem a paprikou a za stálého míchání chvíli povaříme
5. Před podáváním řízky osolíme a servírujeme s připravenou omáčkou a bramborovými kroketami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy