REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové polpety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky z pomletého vepřového plece nebo bůčku.


Ingredience:
500 gvepřové plece nebo bůčku
80 gslaniny
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
muškátový květ
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na hranolky a dvakrát umeleme
2. Přidáme sůl, muškátový květ, vejce, lžíci hladké mouky a vše dobře promícháme
3. Z masové směsi utvoříme placky – polpety
4. Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, vložíme polpety a po obou stranách dorůžova osmahneme, hotové přendáme do nahřáté mísy
5. Na rozehřátém tuku lehce osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme zbytek hladké mouky a zalijeme horkou vodou
6. Polpety vložíme zpět, dochutíme solí a odkryté v troubě dopečeme.

Doporučení:

Polpety servírujeme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy