Plecko potřené masovou směsí, zamotané do tvaru rolády, upečené doměkka, servírované nakrájené na plátky například s bramborovou kaší.
Ingredience:
2 kg | vepřového plecka s kůží |
1 kg | mletého vepřového ramínka |
2 ks | cibule |
2 ks | vejce |
1 ks | česneku |
2 lžíce | zeleného fenyklu (nať) |
2 lžíce | rozmarýnu |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plecko rozřízneme a připravíme plát vysoký 2 cm jako na roládu, kůži neodstraňujeme
2. Mleté ramínko dáme do mísy a přidáme všechny suroviny: utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, posekanou nať fenyklu a rozmarýnu, přidáme vejce, okořeníme solí a pepřem, promícháme
3. Směsí potřeme plát plecka zarolujeme, přendáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C do měkka
4. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme například s bramborovou kaší.
Recept nám posla Dalibor Marounek.