REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové la porchetta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plecko potřené masovou směsí, zamotané do tvaru rolády, upečené doměkka, servírované nakrájené na plátky například s bramborovou kaší.


Ingredience:
2 kgvepřového plecka s kůží
1 kgmletého vepřového ramínka
2 kscibule
2 ksvejce
1 ksčesneku
2 lžícezeleného fenyklu (nať)
2 lžícerozmarýnu
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Plecko rozřízneme a připravíme plát vysoký 2 cm jako na roládu, kůži neodstraňujeme
2. Mleté ramínko dáme do mísy a přidáme všechny suroviny: utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, posekanou nať fenyklu a rozmarýnu, přidáme vejce, okořeníme solí a pepřem, promícháme
3. Směsí potřeme plát plecka zarolujeme, přendáme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C do měkka
4. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept nám posla Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy