REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda plněná masovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná nádivkou z mletého masa, kuřecích jater a dalších ingrediencí, upečená doměkka.


Ingredience:
3 kgvepřové kýty bez kosti
1 skleničkasuchého červeného vína
olej na potření
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
200 gkuřecích jater
200 gmletého hovězího masa
100 grozinek
75 gpiniových ořechů
2 kscibule
1 kssvazku petrželky
1/2 kssvazku šalvěje
pár snítek tymiánu
olivový olej
suché červené víno
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kýtu očistíme, opláchneme, osušíme, rozřízneme ji jako knihu na plát, zlehka naklepeme, po obou stranách důkladně osolíme, opepříme a dáme stranou
2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme očištěná na hrubo nasekaná kuřecí játra a ze všech stran opečeme
3. Pak přidáme mleté maso, které opečeme dohněda a zároveň je vařečkou drtíme, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky, potom vmícháme na sucho opražené oříšky a rozinky, přidáme na jemno nasekané lístky šalvěje, petrželky i tymiánu, vlijeme trochu červeného vína, zahřejeme, dochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout
4. Připravenou nádivku rozetřeme na maso, zarolujeme, svážeme potravinářským provázkem, potřeme olejem, dáme do pekáčku (na mřížku), podlijeme vínem a při 160 °C pečeme 4 hodiny doměkka.

Doporučení:

Piniové ořechy můžeme nahradit mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy