REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na zázvoru II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Asie má přesný název Šoga jaki. Jsou to vlastně plátky vepřové pečeně bez kosti naložené v marinádě, zprudka opečené na pánvi.


Ingredience:
600 gvepřové plece bez kosti
200 gčerstvého zázvoru
50 gcukru krupice
200 mlsójové omáčky
2 lžícerostlinného oleje na smažení

Postup:

1. Očištěnou vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky
2. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky, promícháme ho se sójovou omáčkou a cukrem
3. Plátky vepřového naložíme do marinády a necháme 1 hodinu v lednici marinovat
4. Na rozpálené pánvi plátky masa i s marinádou zprudka z obou stran opečeme, pokrm je hotový ve chvíli, kdy se zredukuje výpek na jedni třetinu.

Doporučení:

Pokud použijeme pravou sójovou omáčku z Japonska, která je sladká, cukr v receptu vynecháme.

Poznámka:

Jako příloha k takto připravenému vepřovému masu se skvěle hodí salát Mojaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy