Recept z Asie má přesný název Šoga jaki. Jsou to vlastně plátky vepřové pečeně bez kosti naložené v marinádě, zprudka opečené na pánvi.
Ingredience:
600 g | vepřové plece bez kosti |
200 g | čerstvého zázvoru |
50 g | cukru krupice |
200 ml | sójové omáčky |
2 lžíce | rostlinného oleje na smažení |
Postup:
1. Očištěnou vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky
2. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky, promícháme ho se sójovou omáčkou a cukrem
3. Plátky vepřového naložíme do marinády a necháme 1 hodinu v lednici marinovat
4. Na rozpálené pánvi plátky masa i s marinádou zprudka z obou stran opečeme, pokrm je hotový ve chvíli, kdy se zredukuje výpek na jedni třetinu.
Pokud použijeme pravou sójovou omáčku z Japonska, která je sladká, cukr v receptu vynecháme.
Poznámka:Jako příloha k takto připravenému vepřovému masu se skvěle hodí salát Mojaši.