REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ledvinky Čchao

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept původem z Číny je na ledvinky máčené v vodě, pak zprudka orestované spolu s jidášovým uchem, žampióny, česnekem a pórkem, nakonec podušené doměkka dochucené vínem a zeleninovým vývarem.


Ingredience:
500 gvepřových ledvinek
50 gjidášova ucha (lze nahradit čínskými černými houbami)
50 gžampionů
2 dclkuřecího vývaru
1 lžícedezertního vína
1 lžičkaSolamylu (škrobové moukčy)
1/2 lžičkyGlutasolu (dochucovací prostředek)
2 ksstroužky česneku
1 kspórku
sojová omáčka
olej
sůl

Postup:

1. Ledvinky podélně rozřízneme a odstraníme žilky ze středu, pak je nakrájíme na nudličky, propereme, dáme do misky a zalijeme čistou vodou, necháme alespoň 2 hodinky vymáčet
2. Vodu slijeme, ledvinky osušíme a promícháme ze Solamylem
3. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ledvinky, prudce je osmahneme, přidáme na kousky předem namočené a nakrájené jidášovo ucho, žampióny, pórek a plátky česneku, mícháme a restujeme na oleji
4. Když houby i zelenina změknou, směs zalijeme vývarem, přidáme dezertní víno
5. Na závěr ochutíme Glutasolem, sojovou omáčkou přikořeníme pepřem a solí.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy