Tento recept původem z Číny je na ledvinky máčené v vodě, pak zprudka orestované spolu s jidášovým uchem, žampióny, česnekem a pórkem, nakonec podušené doměkka dochucené vínem a zeleninovým vývarem.
Ingredience:
500 g | vepřových ledvinek |
50 g | jidášova ucha (lze nahradit čínskými černými houbami) |
50 g | žampionů |
2 dcl | kuřecího vývaru |
1 lžíce | dezertního vína |
1 lžička | Solamylu (škrobové moukčy) |
1/2 lžičky | Glutasolu (dochucovací prostředek) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | pórku |
sojová omáčka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Ledvinky podélně rozřízneme a odstraníme žilky ze středu, pak je nakrájíme na nudličky, propereme, dáme do misky a zalijeme čistou vodou, necháme alespoň 2 hodinky vymáčet
2. Vodu slijeme, ledvinky osušíme a promícháme ze Solamylem
3. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ledvinky, prudce je osmahneme, přidáme na kousky předem namočené a nakrájené jidášovo ucho, žampióny, pórek a plátky česneku, mícháme a restujeme na oleji
4. Když houby i zelenina změknou, směs zalijeme vývarem, přidáme dezertní víno
5. Na závěr ochutíme Glutasolem, sojovou omáčkou přikořeníme pepřem a solí.
Podáváme s rýží.