Opečené plátky vepřového masa podávané s ananasovou omáčkou připravenou z ananasu, citronové šťávy, medu a petrželky.
Ingredience:
500 g | vepřového masa |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na ananasovou omáčku: | |
2 lžičky | medu |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 ks | ananasu |
petrželka | |
špetka soli |
Postup:
1. Oloupeme ananas, odstraníme okvětí, ananas rozkrájíme na osminky, které ještě pokrájíme na kousky, asi 3/
4 ananasu rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a špetkou soli
2. Omytou petrželku osušíme, část vršku otrháme a ponecháme na ozdobu, zbytek na jemno nasekáme a vmícháme se zbylými kousky ananasu do ananasové omáčky
3. Očištěné maso nakrájíme na plátky, po obou stranách na rozehřátém oleji dokřupava opečeme, pak podle chuti osolíme a opepříme
4. Vepřové plátky urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.