REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové filety po čínsku v ananasové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřového masa podávané s ananasovou omáčkou připravenou z ananasu, citronové šťávy, medu a petrželky.


Ingredience:
500 gvepřového masa
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na ananasovou omáčku:
2 lžičkymedu
2 lžícecitronové šťávy
1 ksananasu
petrželka
špetka soli

Postup:

1. Oloupeme ananas, odstraníme okvětí, ananas rozkrájíme na osminky, které ještě pokrájíme na kousky, asi 3/
4 ananasu rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a špetkou soli
2. Omytou petrželku osušíme, část vršku otrháme a ponecháme na ozdobu, zbytek na jemno nasekáme a vmícháme se zbylými kousky ananasu do ananasové omáčky
3. Očištěné maso nakrájíme na plátky, po obou stranách na rozehřátém oleji dokřupava opečeme, pak podle chuti osolíme a opepříme
4. Vepřové plátky urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy