REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky s pórkovými karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené medailonky potřené hořčicí, podávané s karbanátky z brambor a pórku.


Ingredience:
8 ksvepřových medailonků
2 kspórků
1 kgbrambor
50 gmásla
4 lžícepolohrubé mouky
3 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícedijonské hořčice
1 lžícetymiánových lístků
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné vepřové medailonky omyjeme, osušíme, potřeme dijonskou hořčicí, přitiskneme k nim tymiánové lístky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C třicet minut, aby maso změklo
2. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky, dáme vařit na 12 minut do vroucí osolené vody, pak je slijeme, v hrnci zakryté necháme 2 minuty zapařit a nakonec je co nejvíce šťouchadlem rozmačkáme 3. Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme na kolečka nakrájený pórek do změknutí (asi 10 minut), sundáme z tepla, vmícháme rozmačkané brambory, osolíme a z hmoty uděláme osm karbanátků
4. Poprášíme je polohrubou moukou a osmažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova (zhruba 2 minuty z každé strany) a podáváme s připraveným masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy