Pečené medailonky potřené hořčicí, podávané s karbanátky z brambor a pórku.
Ingredience:
8 ks | vepřových medailonků |
2 ks | pórků |
1 kg | brambor |
50 g | másla |
4 lžíce | polohrubé mouky |
3 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | tymiánových lístků |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné vepřové medailonky omyjeme, osušíme, potřeme dijonskou hořčicí, přitiskneme k nim tymiánové lístky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C třicet minut, aby maso změklo
2. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky, dáme vařit na 12 minut do vroucí osolené vody, pak je slijeme, v hrnci zakryté necháme 2 minuty zapařit a nakonec je co nejvíce šťouchadlem rozmačkáme 3. Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme na kolečka nakrájený pórek do změknutí (asi 10 minut), sundáme z tepla, vmícháme rozmačkané brambory, osolíme a z hmoty uděláme osm karbanátků
4. Poprášíme je polohrubou moukou a osmažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova (zhruba 2 minuty z každé strany) a podáváme s připraveným masem.