Orestované porce tresky, zapečené v troubě se žampióny a rajčaty.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porce tresky (rybího filé) |
200 g | rajčat |
150 g | žampiónů |
20 g | másla |
1/2 dl | bílého vína |
2 ks | vařených brambor |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | strouhanky |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
citrónová šťáva | |
hladká mouka | |
petrželka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Porce tresky (rybího filé) pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Velkou nákypovou formu vymastíme olejem, na dno urovnáme plátky uvařených brambor a na ně porce ryby
3. Na tuku od opékání podusíme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, na tenké plátky nakrájené žampióny, rozetřený česnek, nasekanou petrželku
4. Směs osolíme, okořeníme, vmícháme víno a nalijeme na porce filé
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a dopečeme.
– Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.