REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toulonské vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masovou směsí naplněné vepřové řízky, upečené do poloměkka, podušené pod poklicí doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřové řízky
1 ksvejce
300 gmletého vepřového masa
200 gžampiónů
200 gpórku
5 lžicoleje
4 lžícesmetany
1 lžícepolévkového koření
1 lžícesolamylu
1/2 lžičkykari
trochu muškátového květu
trochu nastrouhaného muškátového oříšku
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem
2. Mleté maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a touto směsí naplníme připravené řízky
3. Zabalíme je (zatočíme) a ovážeme nití, pak je naskládáme do ohnivzdorné zapékací misky, v níž jsme předem rozehřáli olej
4. Pečeme do poloměkka, doměkka je pak dodusíme pod pokličkou
5. Na troše oleje podusíme kolečka pórku, přidáme plátky žampiónů, osolíme, okořeníme pepřem a dál dusíme, přidáme polévkové koření, zalijeme solamylem, rozmíchaným ve troše vody a zjemníme smetanou, nakonec přidáme kari koření a ještě chvíli povaříme
6. K omáčce přilijeme šťávu vypečenou z řízků, promícháme a podle chuti dosolíme, touto omáčkou přeléváme řízky na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy