REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená vepřová kýta s kořením a rybízovou zavařeninou.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
60 gkořenové zeleniny
50 gtuku
20 ghladké mouky
1/8 lbílého vína
2 lžícerybízové zavařeniny
1 lžičkacukru
5 kszrnek pepře
3 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
voda na podlévání
sůl

Postup:

1. Na polovině tuku orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu, vložíme na ni osolené maso, na kolečka pokrájenou cibuli a ještě chvíli opékáme
2. Pak přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, podlijeme horkou vodou a maso dusíme za občasného obracení do poloměkka 3. Maso necháme ke konci dušení vysmahnout, ze zbytku tuku a hladké mouky uděláme jíšku (viz jíšky), zředíme ji, nalijeme k masu a dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme rybízovou zavařeninu a za stálého míchání chvíli povaříme
5. Pak zalijeme bílým vínem
6. Z cukru upražíme světlehnědý karamel, rozředíme ho horkou vodou, povaříme a nalijeme do omáčky
7. Maso nakrájíme na plátky a dáme zpět do omáčky.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy