REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso dušené v kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě smíchaná s podušenou kapustou.


Ingredience:
600 gkapusty
330 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
1 lžíce hladké mouky
1 kscibule
mletý pepř
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Z konzervy oddělíme sádlo, na části sádla zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, přivedeme k varu a chvíli dusíme
2. Pak do kapusty vmícháme světlou jíšku připravenou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka
3. Před koncem dušení vmícháme maso, prohřejeme a ochutíme utřeným česnekem.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy