REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ledvinky s mozečkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné a vyprané ledvinky nakrájené na slabé plátky, nejdříve zprudka opečené na cibulovém základu, pak podušené společně s odblaněným vepřovým mozečkem nakrájeným na menší kousky, dochucené pepřem a solí.


Ingredience:
500 gvepřových ledvinek
1 ksvelkého vepřového mozečku
1 kscibule
1 lžícesádla
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové ledvinky si očistíme, rozkrojíme na půl, dobře vypereme, osušíme a nakrájíme na slabé plátky
2. Mozeček si odblaníme a nakrájíme na menší kousky
3. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno
4. Poté si v hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme, potom přidáme ledvinky, které chvilku zprudka orestujeme, pak podlijeme, opepříme a zvolna dusíme doměkka
5. Když máme ledvinky téměř měkké, přidáme nakrájený mozeček a společně dodusíme
6. Hotové ledvinky s mozečkem před podáváním osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy