REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety Texas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových kotlet marinované v marinádě z oleje a koření Gril Texas, ugrilované na rozpáleném grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety (200 g/ 1 kus)
2 ksavokáda
2 kshrušky
1/2 baleníkoření Gril Texas
50 mloleje
citrónová šťáva
olej na potření grilu

Postup:

1. Kotlety omyjeme, osušíme utěrkou, po obou stranách lehce naklepeme, po krajích, na několika místech, mírně nařízneme
2. Směs koření Gril Texas promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety, maso necháme 60 minut marinovat nejlépe v lednici
3. Avokáda rozpůlíme, zbavíme pecek a pak je oloupeme, hrušky omyjeme
4. Ovoce nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a pokapeme je citrónovou šťávou
5. Maso opékáme na rozpáleném grilu potřeném olejem z každé strany asi 8-10 minut doměkka, během grilování kotlety potíráme marinádou
6. Ovoce také opečeme na grilu, 3 minuty z každé strany
7. Grilované maso podáváme spolu s grilovaným ovocem a čerstvým bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy