REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra Čcchao

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nedávno jsme uvařili skvělý recept na úpravu vepřových jater. Pochází z čínské kuchyně. Rozhodně stojí za vyzkoušení!


Ingredience:
600 gvepřových jater
20 gsušeného jidášova ucha
4 ksstroužky česneku
1 kspórek
2 lžícečerveného dezertního vína
2 lžíceškrobové moučky
2 lžícemasového vývaru
2 lžícesojové omáčky
mletý zázvor
cukr
olej
sůl

Postup:
  1. Očištěná játra nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobové moučce, osmahneme zprudka na oleji
  2. Po minutě přidáme nakrájený pórek, nasekaný česnek a předem namočené na nudličky nakrájené jidášovo ucho
  3. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme ze sojové omáčky, vína, vývaru, zázvoru, soli a špetky cukru
  4. Podusíme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku
  5. Hotový pokrm můžeme přiostřit pár kapkami chilli omáčky a podáváme s rýží.
Doporučení:

Podobně lze upravit i drůbeží játra. Pórek můžeme nahradit na nudličky nakrájeným čínským zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy