Nedávno jsme uvařili skvělý recept na úpravu vepřových jater. Pochází z čínské kuchyně. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Ingredience:
600 g | vepřových jater |
20 g | sušeného jidášova ucha |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | pórek |
2 lžíce | červeného dezertního vína |
2 lžíce | škrobové moučky |
2 lžíce | masového vývaru |
2 lžíce | sojové omáčky |
mletý zázvor | |
cukr | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěná játra nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobové moučce, osmahneme zprudka na oleji
- Po minutě přidáme nakrájený pórek, nasekaný česnek a předem namočené na nudličky nakrájené jidášovo ucho
- Zalijeme zálivkou, kterou připravíme ze sojové omáčky, vína, vývaru, zázvoru, soli a špetky cukru
- Podusíme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku
- Hotový pokrm můžeme přiostřit pár kapkami chilli omáčky a podáváme s rýží.
Podobně lze upravit i drůbeží játra. Pórek můžeme nahradit na nudličky nakrájeným čínským zelím.