REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velrybí guláš se sušenými houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pro evropana exotické velrybí maso připravené podušením spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gvelrybího masa
150 guzeného bůčku
4 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
5-6 dlvývaru z kostí
5-6 lžicčerveného vína
5 lžicoleje
3 lžícekečupu
2 lžícesušených hub
papriková Vegeta
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Na části oleje osmahneme na drobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájený uzený bůček
2. Vše osmahneme, mírně podlijeme vývarem a dusíme
3. Velrybí maso nakrájíme na kostky a podusíme na oleji do poloměkka při podlévání červeným vínem
4. Oba druhy masa smícháme, přidáme houby předem namočené ve studené vodě a pak pokrájené, utřený česnek, Vegetu, kečup, pepř a sůl 5. Pokrm dusíme, až je maso měkké.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými brambory nebo s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Vývar z kostí: Vývar A (z hovězích kostí), Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy