Pro evropana exotické velrybí maso připravené podušením spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | velrybího masa |
150 g | uzeného bůčku |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
5-6 dl | vývaru z kostí |
5-6 lžic | červeného vína |
5 lžic | oleje |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | sušených hub |
papriková Vegeta | |
mletý černý pepř | |
mletá sladká paprika | |
sůl |
Postup:
1. Na části oleje osmahneme na drobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájený uzený bůček
2. Vše osmahneme, mírně podlijeme vývarem a dusíme
3. Velrybí maso nakrájíme na kostky a podusíme na oleji do poloměkka při podlévání červeným vínem
4. Oba druhy masa smícháme, přidáme houby předem namočené ve studené vodě a pak pokrájené, utřený česnek, Vegetu, kečup, pepř a sůl 5. Pokrm dusíme, až je maso měkké.
Servírujeme s vařenými brambory nebo s čerstvým chlebem.
Poznámka:Vývar z kostí: Vývar A (z hovězích kostí), Vývar B (z bílých kostí).