REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční polévka se špenátem, šunkou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka vhodná třeba na Zelený čtvrtek – špenát, modrý sýr a šunka spolu se smetanou v jednom talíři. Podávané s natvrdo vařeným vajíčkem.


Ingredience:
400 gmraženého špenátu
100 gšunky
50 gnivy
1 lzeleninového vývaru
200 mlsmetany ke šlehání
2 lžíceolivového oleje
4 ksvajec
pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibulku
2. Když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme a přilijeme vývar
3. Vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme) 4. Po rozpuštění špenátu přidáme česnek, nivu, sůl, bílý pepř a nakonec smetanu
5. Podle potřeby můžeme naředit mlékem.

Doporučení:

Podáváme s vejcem vařeným natvrdo – pro slavnostní příležitosti můžeme použít vajíčka křepelčí.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy