Na másle podušené houby povařené ve vývaru z kostí spolu s kořenovou zeleninou.
Ingredience:
200 g | hlaviček penízovky sametonohé |
60 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
50 g | másla nebo rostlinného tuku |
30 g | hladké mouky |
1 l | vývaru z kostí |
1/8 l | mléka |
1 ks | žloutku |
petrželka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky a podusíme na části másla s trochou drceného kmínu
2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji procezeným vývarem, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, podušené houby, sůl a vaříme tak dlouho, až jsou houby i zelenina měkké
3. Polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a doplníme petrželkou.