REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční perníčky zdobené královskou glazurou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky upečené podle tohoto receptu můžete ozdobit buď buď klasickou cukrovou polevou z bílků nebo královskou glazurou, což je hotová poleva, která se jen vyšlehá s troškou vody a je tak jednoduchou alternativou, kterou jak vy, tak i vaše děti zvládnou připravit úplně samy.


Ingredience:
400 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
100 gmásla
2 lžícemedu
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkajedlé sody
2 ksvejce
Na ozdobení:
Královská glazura FunCakes z dortisimo.cz

Postup:
  1. V misce rozpustíme tuk s medem, přimícháme celá vajíčka, a nakonec sypké ingredience. Děti mohou odvažovat suroviny i míchat těsto. To pak nechte několik hodin odležet.
  2. Z odleželého těsta společně vyválejte 3-5 mm silný plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte perníčky ve tvaru mrkve, kuřátek, králíčků a kytiček. Můžete přihodit i další tvary, které se budou dětem líbit.
  3. Vykrájené perníčky dejte péct do předehřáté trouby na 170°C dokud nebudou perníčky mírně růžové.
  4. Pro dosažení lesklého povrchu potřete ještě horké perníčky rozšlehaným vajíčkem.
  5. Zdobení; teď přichází na řadu ta nejzábavnější část jakéhokoliv pečení perníčků. Jejich nazdobení. Můžete připravit pár vlastnoručních předloh nebo si najít online ukázku zdobení, ale také jim můžete dát úplnou volnost a nechat je popustit uzdu fantazie.
Doporučení:

Perníčky ozdobte buď cukrovou polevou z bílků nebo královskou glazurou, což je hotová poleva, která se jen vyšlehá s troškou vody a je tak jednoduchou alternativou, kterou děti zvládnou připravit úplně samy. Pro dosažení veselých velikonočních perníčků si polevu či královskou glazuru rozdělte na několik částí a do každé zašlehejte jinou barvu – žlutá, zelená, oranžová, růžová a jedna porce zůstane čistě bílá na zajíčka a dozdobení zbylých perníčků.

Poznámka:

Olga Ceralová, cukrářka z Dortisimo.cz radí: Perníčky z tohoto receptu jsou světlejší, pokud byste je ale chtěli mít o něco tmavší, stačí přidat lžíci kakaa.

Královská glazura FunCakes z Dortisimo.cz: K přípravě glazury stačí do směsi pouze přidat vodu. Glazura zcela vytvrdne a je tedy vhodná na zdobení dortů, perníčků a sušenek.

Cena: 89 Kč, Obsah: 450 g, K dostání na www.dortisimo.cz

 

Recept k článku: Co s dětmi doma? Připravte se na Velikonoce!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy