REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční perníčky zdobené královskou glazurou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky upečené podle tohoto receptu můžete ozdobit buď buď klasickou cukrovou polevou z bílků nebo královskou glazurou, což je hotová poleva, která se jen vyšlehá s troškou vody a je tak jednoduchou alternativou, kterou jak vy, tak i vaše děti zvládnou připravit úplně samy.


Ingredience:
400 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
100 gmásla
2 lžícemedu
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkajedlé sody
2 ksvejce
Na ozdobení:
Královská glazura FunCakes z dortisimo.cz

Postup:
  1. V misce rozpustíme tuk s medem, přimícháme celá vajíčka, a nakonec sypké ingredience. Děti mohou odvažovat suroviny i míchat těsto. To pak nechte několik hodin odležet.
  2. Z odleželého těsta společně vyválejte 3-5 mm silný plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte perníčky ve tvaru mrkve, kuřátek, králíčků a kytiček. Můžete přihodit i další tvary, které se budou dětem líbit.
  3. Vykrájené perníčky dejte péct do předehřáté trouby na 170°C dokud nebudou perníčky mírně růžové.
  4. Pro dosažení lesklého povrchu potřete ještě horké perníčky rozšlehaným vajíčkem.
  5. Zdobení; teď přichází na řadu ta nejzábavnější část jakéhokoliv pečení perníčků. Jejich nazdobení. Můžete připravit pár vlastnoručních předloh nebo si najít online ukázku zdobení, ale také jim můžete dát úplnou volnost a nechat je popustit uzdu fantazie.
Doporučení:

Perníčky ozdobte buď cukrovou polevou z bílků nebo královskou glazurou, což je hotová poleva, která se jen vyšlehá s troškou vody a je tak jednoduchou alternativou, kterou děti zvládnou připravit úplně samy. Pro dosažení veselých velikonočních perníčků si polevu či královskou glazuru rozdělte na několik částí a do každé zašlehejte jinou barvu – žlutá, zelená, oranžová, růžová a jedna porce zůstane čistě bílá na zajíčka a dozdobení zbylých perníčků.

Poznámka:

Olga Ceralová, cukrářka z Dortisimo.cz radí: Perníčky z tohoto receptu jsou světlejší, pokud byste je ale chtěli mít o něco tmavší, stačí přidat lžíci kakaa.

Královská glazura FunCakes z Dortisimo.cz: K přípravě glazury stačí do směsi pouze přidat vodu. Glazura zcela vytvrdne a je tedy vhodná na zdobení dortů, perníčků a sušenek.

Cena: 89 Kč, Obsah: 450 g, K dostání na www.dortisimo.cz

 

Recept k článku: Co s dětmi doma? Připravte se na Velikonoce!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy