REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční dort z Křešic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dort dle receptu našich prababiček připravený z brambor, vajíček, sterilovaného hrášku, cibule, česneku …


Ingredience:
200 gbrambor
100 gsterilovaného hrášku bez nálevu
30 gcibule
3 kssyrová vejce
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksstroužky česneku
1 lžičkapálivé papriky
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, rozmačkáme, osolíme a rozložíme do olejem vymazaného kastrolku
2. Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na lžíci oleje, přidáme utřený česnek, sterilovaný hrášek a směs prohřejeme
3. Natvrdo vařená vejce pokrájíme na kolečka, rozložíme je na brambory, zasypeme zeleninovou směsí a nakonec zalijeme rozkvedlanými osolenými a okořeněnými syrovými vejci
4. Dort upečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, do červena a nakrájíme na porce.

Doporučení:

Podáváme teplý nebo studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy