Slaný dort dle receptu našich prababiček připravený z brambor, vajíček, sterilovaného hrášku, cibule, česneku …
Ingredience:
200 g | brambor |
100 g | sterilovaného hrášku bez nálevu |
30 g | cibule |
3 ks | syrová vejce |
2 ks | natvrdo uvařená vejce |
2 ks | stroužky česneku |
1 lžička | pálivé papriky |
špetka muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, rozmačkáme, osolíme a rozložíme do olejem vymazaného kastrolku
2. Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na lžíci oleje, přidáme utřený česnek, sterilovaný hrášek a směs prohřejeme
3. Natvrdo vařená vejce pokrájíme na kolečka, rozložíme je na brambory, zasypeme zeleninovou směsí a nakonec zalijeme rozkvedlanými osolenými a okořeněnými syrovými vejci
4. Dort upečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, do červena a nakrájíme na porce.
Podáváme teplý nebo studený.