Vařená vejce servírovaná přelitá zálivkou z ochucené majonézy spolu se sardelkami a pečivem.
Ingredience:
4 ks | velkých vajec |
200 g | kvalitní majonézy |
100 g | sardelových filátek (ančovičky) |
1 lžíce | nasekaných kaparů |
špetka cukru | |
nasekaná petrželka | |
vícebarevný pepř | |
sůl |
Postup:
1. Skořápku vajec na zakulaceném konci propíchneme, abychom vypustili bublinu, opatrně vejce spustíme do mírně vroucí vody, vaříme 4 minuty, pak je vyndáme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme
2. Majonézu prošleháme s nasekanými kapary a částí sardelek, dochutíme špetkou cukru, solí, na drobno nasekanou petrželkou a vícebarevným pepřem
3. Přelijeme přes vejce a zbylé sardelky podáváme k vejcím zvlášť spolu s pečivem.