REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční plněné skořápky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané vařené vejce utřené se šlehačkou, máslem a petrželkou.


Ingredience:
Rozpis pro 4 porce:
8 ksvajec
3 lžícezměklého másla
1 lžícenakládaných kaparů
1 lžícenakrájené petrželky
100 mlšlehačky
svazek pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, horní část skořápky naťukneme a opatrně odřízneme (postupujeme stejným způsobem jako u vejce na hniličku)
2. Vařená vejce ze skořápky vydlabeme pomocí malé lžičky, musíme pracovat velmi opatrně, abychom skořápku nerozbili
3. Vejce dáme do misky, dobře rozmačkáme vidličkou, přimícháme změklé máslo, šlehačku, mletý pepř a sůl
4. Třeme tak dlouho, až se všechny suroviny dobře spojí
5. Nakonec do směsi přimícháme půl lžíce nadrobno nasekaných kaparů a směs rozdělíme do skořápek, které posadíme do skleněných (keramických nebo umělohmotných) kalíšků
6. Hotová vejce zdobíme zbylými kapary, pažitkou a zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy