Vydlabané vařené vejce utřené se šlehačkou, máslem a petrželkou.
Ingredience:
Rozpis pro 4 porce: | |
8 ks | vajec |
3 lžíce | změklého másla |
1 lžíce | nakládaných kaparů |
1 lžíce | nakrájené petrželky |
100 ml | šlehačky |
svazek pažitky | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo, horní část skořápky naťukneme a opatrně odřízneme (postupujeme stejným způsobem jako u vejce na hniličku)
2. Vařená vejce ze skořápky vydlabeme pomocí malé lžičky, musíme pracovat velmi opatrně, abychom skořápku nerozbili
3. Vejce dáme do misky, dobře rozmačkáme vidličkou, přimícháme změklé máslo, šlehačku, mletý pepř a sůl
4. Třeme tak dlouho, až se všechny suroviny dobře spojí
5. Nakonec do směsi přimícháme půl lžíce nadrobno nasekaných kaparů a směs rozdělíme do skořápek, které posadíme do skleněných (keramických nebo umělohmotných) kalíšků
6. Hotová vejce zdobíme zbylými kapary, pažitkou a zelenou petrželkou.