REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce „Mimóza“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
5 ksvajec
1 kshlávkového salátu
1 kscitronu
1 konzervamíchané zeleniny bez nálevu
1 lžičkahořčice
100 gloupaných růžových krevet
80 gneochucené majonézy
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé oloupeme a podélně přepůlíme, žloutky oddělíme o bílků, nasekáme je nadrobno, bílky dáme stranou
2. Neochucenou majonézu smícháme s hořčicí, okapanou zeleninou a citronovou šťávou z poloviny citronu, dochutíme pepřem a solí
3. Do ochucené majonézy přidáme 3/
4 nasekaných žloutků a krevety, směs opatrně promícháme
4. Propláchlé a okapané listy salátu rozložíme na mísu, vaničky z bílků naplníme majonézovou směsí, povrch posypeme zbylými nasekanými žloutky
5. Vejce „Mimóza“ ozdobíme dle fantazie a servírujeme vychlazené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy