Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
5 ks | vajec |
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | citronu |
1 konzerva | míchané zeleniny bez nálevu |
1 lžička | hořčice |
100 g | loupaných růžových krevet |
80 g | neochucené majonézy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé oloupeme a podélně přepůlíme, žloutky oddělíme o bílků, nasekáme je nadrobno, bílky dáme stranou
2. Neochucenou majonézu smícháme s hořčicí, okapanou zeleninou a citronovou šťávou z poloviny citronu, dochutíme pepřem a solí
3. Do ochucené majonézy přidáme 3/
4 nasekaných žloutků a krevety, směs opatrně promícháme
4. Propláchlé a okapané listy salátu rozložíme na mísu, vaničky z bílků naplníme majonézovou směsí, povrch posypeme zbylými nasekanými žloutky
5. Vejce “Mimóza” ozdobíme dle fantazie a servírujeme vychlazené.