REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Veganská pašika z Portobella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud si letní párty neumíte představit bez chlebíčků a zároveň byste rádi překvapili hosty svým receptem, vsaďte na domácí rostlinnou pomazánku. Chlebíčky můžete podávat například s nakládanou červenou cibulkou, která se k pomazánce velmi hodí.


Ingredience:
350 gportobella (nebo jiné vhodné houby)
3 ksstonky čerstvého tymiánu
1 ksmenší červená cibule
1 ksstroužek česneku
3 lžícechia semínek
2 lžícesuchého bílého vína
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkadijonské horčice
(paštikové) koření
sůl
Na nakládanou cibulku:
2 ksmenší cibule
2. 1 lžícejavorového sirupu
půl hrnečku octa, půl hrnečku vody
štipka soli a koření

Postup:
  1. Nakrájejte si cibulku, houby
  2. Poduste cibulku na oleji, potom přidejte houby, protlačený česnek, bylinky a víno, vařte, dokud se nevypaří všechna voda. Dochuťte solí a kořením.
  3. Až bude směs hotová, dejte jí na chvíli vychladit. Potom si připravte food procesor a nebo jiný menší mixér. Směs dejte do mixéru, přidejte hořčici a mixujte. Pokud by směs byla moc řídká, lze přidat chia semínka.
  4. Hotovou paštiku dejte do misek a nechte v lednici odpočívat.
  5. Paštiku podávejte na chlebíčkách s nakládanými cibulkami, nebo cibulky servírujte jako přílohu například k různě upraveným masům.

Příprava nakládané cibulky:

  1. Do hlubší nádoby dejte nakrájenou cibulku, na kolečka nebo proužky, osolte, okořeňte, přidejte sirup a zalejte nálevem z vody a octu.
  2. Nálev by měl cibulku zakrýt. Nechte v lednici aspoň 30 minut marinovat.
Poznámka:

Recept připravila Martina Schmidtová u blogu „Tina je doma“, víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy