REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Veganská pašika z Portobella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud si letní párty neumíte představit bez chlebíčků a zároveň byste rádi překvapili hosty svým receptem, vsaďte na domácí rostlinnou pomazánku. Chlebíčky můžete podávat například s nakládanou červenou cibulkou, která se k pomazánce velmi hodí.


Ingredience:
350 gportobella (nebo jiné vhodné houby)
3 ksstonky čerstvého tymiánu
1 ksmenší červená cibule
1 ksstroužek česneku
3 lžícechia semínek
2 lžícesuchého bílého vína
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkadijonské horčice
(paštikové) koření
sůl
Na nakládanou cibulku:
2 ksmenší cibule
2. 1 lžícejavorového sirupu
půl hrnečku octa, půl hrnečku vody
štipka soli a koření

Postup:
  1. Nakrájejte si cibulku, houby
  2. Poduste cibulku na oleji, potom přidejte houby, protlačený česnek, bylinky a víno, vařte, dokud se nevypaří všechna voda. Dochuťte solí a kořením.
  3. Až bude směs hotová, dejte jí na chvíli vychladit. Potom si připravte food procesor a nebo jiný menší mixér. Směs dejte do mixéru, přidejte hořčici a mixujte. Pokud by směs byla moc řídká, lze přidat chia semínka.
  4. Hotovou paštiku dejte do misek a nechte v lednici odpočívat.
  5. Paštiku podávejte na chlebíčkách s nakládanými cibulkami, nebo cibulky servírujte jako přílohu například k různě upraveným masům.

Příprava nakládané cibulky:

  1. Do hlubší nádoby dejte nakrájenou cibulku, na kolečka nebo proužky, osolte, okořeňte, přidejte sirup a zalejte nálevem z vody a octu.
  2. Nálev by měl cibulku zakrýt. Nechte v lednici aspoň 30 minut marinovat.
Poznámka:

Recept připravila Martina Schmidtová u blogu „Tina je doma“, víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy