REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené plotice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.


Ingredience:
800 gplotice nebo jiné bílé ryby
100 gkořenové zeleniny
6 kszrnek černého pepře
4 kszrnka nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
0,5 lvody
ocet
sůl
plátky citrónu na ozdobu
Na kečupové máslo:
40 gmásla
10 gkečupu
alobal

Postup:

1. Kolečka očištěné kořenové zeleniny, cibuli a koření zalijeme octem okyselenou vodou
2. Vše asi 20 minut povaříme, pak do vývaru vložíme osolené porce ryby, pokud nejsou ryby úplně ponořeny, dolijeme vývar horkou vodou
3. Plotice uvaříme doměkka
4. Jednotlivé porce ryby vyskládáme na předehřáté talíře, poklademe je kousky kečupoého másla a obložíme plátky citrónu.

Příprava kečupového másla:
Změklé máslo utřeme s kečupem, pak ho vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka:

Více o plotici obecné najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Plotice obecná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy