REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené drobné ryby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené drobné ryby jako hrouzci, plotice, perlíni … , servírované pokapané citrónovou šťávou, potřené petrželovým máslem.


Ingredience:
800 gdrobných ryb (hrouzci, plotice, perlíni ...)
50 gkořenové zeleniny
50 gmásla
citrónová šťáva
petrželka
lebeček
voda
sůl

Postup:

1. Do osolené vody vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nasekaný libeček nebo jiné bylinky
2. Na špejle napíchané vykuchané rybičky vložíme do vody (místo napíchání můžeme použít cedník), přivedeme k varu, snížíme zdroj tepla a bez pokličky, na mírném ohni, asi 6 minut dovaříme
3. Ryby na talířích pokapeme citrónovou šťávou a potřeme petrželkovým máslem.

Příprava petrželkového másla:
Změklé máslo smícháme s nasekanou petrželkou, vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy