REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený candát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce osoleného, pepřem okořeněného candáta povařené v rybím vývaru.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gcandáta (okouna)
60 gmásla
rybí vývar
petrželka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, pod tekoucí vodou opláchnuté porce candáta osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso zalijeme do dvou třetin rybím vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut
3. Jednotlivé porce candáta upravíme na talířích, přelijeme rozpuštěným máslem a zdobíme snítky petrželky.

Doporučení:

Z rybího vývaru můžeme připravit různé typy teplých omáček, které pak přeléváme přes rybí maso místo rozpuštěného másla. Skvělá je omáčka rajčatová, cibulová nebo sýrová.

Poznámka:

Omáčky připravíme jednoduchým způsobem; na orestovanou cibulku nalijeme vývar, který pak doplníme o nakrájená rajčata nebo nastrouhaný sýr, chvíli vše povaříme, dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou omáčku můžeme ještě ochutit cukrem a bobkovým listem s novým kořením, sýrovou zase smetanou. Zahušťujeme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo solamylem.Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy