Příprava dršťek vařením, základní recept na polotovar.
Ingredience:
500 g | očištěných dršťek (telecí, hovězí) |
1,5 l | vody |
sůl |
Postup:
- Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu).
- Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu, sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.).
- Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut.
- Uvařené dršťky vytáhneme z vody, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na pravoúhlé kousky a použijeme dle příslušných receptur, nebo je můžeme zamrazit.
Foto: Naďa Indruchová