REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční ježci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pečené cukroví ve tvaru ježků, zdobené rozpuštěnou čokoládou a kokosem (oříšky, cukrářskou rýží).


Ingredience:
Na těsto:
350 ghladké mouky
200 gtuku
100 gmásla
50 gcukru krupice
1 ksvejce
Na ozdobení:
50 gčokolády na vaření (tmavé nebo i bílé)
vlašské ořechy, nebo i lískové či mandle
kokos (podrcené oříšky, cukrářská rýže, hoblinky čokolády ...)

Postup:

1. Hladkou mouku promícháme s moučkovým cukrem, povolený tuk zapracujeme do mouky spolu s vejcem, vypracujeme těsto, které rozdělíme na menší kousky
2. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu nebo mandli a vytvarujeme menší kulaté ježky se zvednutým čumáčkem, myslíme na to, že se těsto při pečení trochu rozlije
3. Připravené ježky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C tak 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, upečené cukroví před zdobením necháme vychladnout
4. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu, tělíčka ježků potřeme čokoládou a hojně posypeme kokosem, zbytkem čokolády namalujeme ježkům očička a čumáčky.

Doporučení:

Místo kokosu můžeme použít na ozdobení tělíček hoblinky čokolády, nebo čokoládovou či barevnou cukrářskou rýži, případně podrcené oříšky. Také tmavou čokoládu můžeme nahradit čokoládou bílou.

Poznámka:

Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy