REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečte si před Štědrým dnem chlebíček plný oříšků a sušeného ovoce, abyste si mohli ráno dopřát královskou snídani. Nejlépe chutná, když ho necháte alespoň pár dnů odležet, aby stačil nasáknout všechny chutě.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gsměsi nasekaných lískových oříšků, sušených meruněk a švestek
3 lžícemedu
1 lžičkakypřícího prášku
3 ksvejce
borůvková marmeláda na potření
rum
kuchyňský robot

Postup:
  1. Mouku nasypejte do mísy kuchyňského robotu (KitchenAid), přidejte med, vejce, kypřící prášek a pomocí plochého šlehače vypracujte těsto
  2. Hotové těsto rozválejte na tenkou placku a po všech stranách ji seřízněte do tvaru obdélníku
  3. Těsto potřete marmeládou, pokapejte rumem a posypte oříšky se sušeným ovocem
  4. Těsto stočte jako štrúdl a přesuňte jej na plech vyložený pečícím papírem
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 15-20 minut.
Poznámka:

Recept pro Vás připravila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša, více vánoční receptů a zdroj blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy