REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánočková žemlovka s jablky a tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žemlovka z plátků vánočky, nastrouhaných jablek a dalších ingrediencí, zapečená v troubě.


Ingredience:
400 g (1 ks)vánočky
250 gtvarohu
100 gmásla
200 mlmléka
2-3 lžícemoučkového cukru
1 lžičkamleté skořice
4 ksvětší jablka
1 ksvejce
brusinky, rozinky (nemusí být)

Postup:

1. Pekáček si vymažeme kouskem másla, vánočku nakrájíme na plátky, tvaroh vymícháme s cukrem, event. naředíme trochou mléka, aby se dal lehce rozetřít, jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky
2. Dno vymazaného pekáčku pokladem plátky vánočky a zvlhčíme mlékem
3. Rozetřeme polovinou tvarohové náplně, pohážeme brusinkami nebo rozinkami, navrstvíme polovinu jablek, posypeme skořicí, podle kyselosti jablek můžeme dosladit moučkovým nebi vanilkovým cukrem
4. Trochu upěchujeme a pokračujeme dál stejným způsobem: vánočka, tvaroh, jablka… poslední vrstvu tvoří vánočka (pochybí-li nám, mezery vyplníme plátky rohlíku)
5. Zalijeme zbývajícím mlékem a na každý plátek vánočky dáme slabý plátek másla
6. Pečeme v troubě na 180 °C atk 30 minut
7. Po upečení pocukrujeme a podáváme teplé jako hlavní chod nebo studenou ke kávičce.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy