REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový nákyp s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený sladký nákyp z jahod, měkkého tvarohu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gjahod
tuk na vymazání misky
strouhanka ma vysypání misky
moučkový cukr na posypání
Na těsto:
500 gměkkého tvarohu
100 gkrupice
50 gškrobové moučky
3 ksvajec
1 ksbalíčku vanilinového cukru
3 lžícepískového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva

Postup:

1. Měkký tvaroh promícháme se žloutky, vanilinovým cukrem, pískovým cukrem, krupicí, škrobovou moučkou a práškem do pečiva
2. Pak zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a polovinu těsta rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané pečicí misky
3. Poklademe očištěnými jahodami, rozetřeme na ně druhou polovinu těsta a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova
4. Podáváme sypané moučkovým cukrem nebo přelité ovocnou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy