REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z tvarohu s hrozinkami a mandlemi.


Ingredience:
200 gstrouhanky
200 gvanilkového cukru na posypání
150 gmásla na polití
100 gmásla
100 gcukru
100 grozinek
100 gmandlí (oříšků)
100 gtvarohu na strouhání
1/4 lovocné šťávy (jahodové, malinové)
6 ksvajíček
citrónová kůra

Postup:

1. Do utřeného másla zamícháme cukr, žloutky, citrónovou kůru a vše třeme 15 minut
2. Za stálého míchání přidáme strouhaný tvaroh, omyté, nadrobno nakrájené hrozinky a oloupané, na jemno nastrouhané mandle (oříšky)
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme zvolna 45 minut při teplotě kolem 170 °C
5. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme s ovocnou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy