Sladký nákyp z tvarohu s hrozinkami a mandlemi.
Ingredience:
200 g | strouhanky |
200 g | vanilkového cukru na posypání |
150 g | másla na polití |
100 g | másla |
100 g | cukru |
100 g | rozinek |
100 g | mandlí (oříšků) |
100 g | tvarohu na strouhání |
1/4 l | ovocné šťávy (jahodové, malinové) |
6 ks | vajíček |
citrónová kůra |
Postup:
1. Do utřeného másla zamícháme cukr, žloutky, citrónovou kůru a vše třeme 15 minut
2. Za stálého míchání přidáme strouhaný tvaroh, omyté, nadrobno nakrájené hrozinky a oloupané, na jemno nastrouhané mandle (oříšky)
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme zvolna 45 minut při teplotě kolem 170 °C
5. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme s ovocnou šťávou.