REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční nudlový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudle na sladko s rozinkami, smetanou a vejci.


Ingredience:
400 gdomácích širokých nudlí
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
50 grozinek
100 mlsmetany
2 ksvajec
1 ksbalíček vanilinového cukru
sůl
máslo na vymazání zapékací mísy
strouhanka na vysypání zapékací mísy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Nudle uvaříme v osolené vodě a scedíme je
2. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, žloutky a smetanou
3. Pak přidáme dobře omyté, okapané rozinky, vanilinový cukr, tuhý sníh z bílků a nakonec vmícháme uvařené nudle
4. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme nákypovou směs a ve středně vyhřáté troubě (180 °C) zapečeme dozlatova
5. Na talíři nákyp posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Obměna: Nákyp můžeme podávat s ovocnou omáčkou, např. z jahod nebo malin.

Poznámka:

Ovocná omáčka: 500 g ovoce (jahody,maliny,borůvky,meruňky,broskve apod, 1 lžíce moučkového cukru. Ovoce rozmixujeme a přes síto prolisujeme, aby se zachytila zrníčka, přisladíme, popř. ochutíme lžičkou citrónové šťávy nebo likéru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy