Nudle na sladko s rozinkami, smetanou a vejci.
Ingredience:
400 g | domácích širokých nudlí |
100 g | moučkového cukru |
100 g | másla |
50 g | rozinek |
100 ml | smetany |
2 ks | vajec |
1 ks | balíček vanilinového cukru |
sůl | |
máslo na vymazání zapékací mísy | |
strouhanka na vysypání zapékací mísy | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Nudle uvaříme v osolené vodě a scedíme je
2. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, žloutky a smetanou
3. Pak přidáme dobře omyté, okapané rozinky, vanilinový cukr, tuhý sníh z bílků a nakonec vmícháme uvařené nudle
4. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme nákypovou směs a ve středně vyhřáté troubě (180 °C) zapečeme dozlatova
5. Na talíři nákyp posypeme moučkovým cukrem.
Obměna: Nákyp můžeme podávat s ovocnou omáčkou, např. z jahod nebo malin.
Poznámka:Ovocná omáčka: 500 g ovoce (jahody,maliny,borůvky,meruňky,broskve apod, 1 lžíce moučkového cukru. Ovoce rozmixujeme a přes síto prolisujeme, aby se zachytila zrníčka, přisladíme, popř. ochutíme lžičkou citrónové šťávy nebo likéru.