Rohlíčky z mouky, tuku, cukru, vanilkového pudinku a vajec, upečené dorůžova, slepené džemem, konce máčené v kávové polevě.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
125 g | moučkového cukru |
70 g | ztuženého tuku |
70 g | másla |
3 ks | balíčků vanilkového pudinku |
2 ks | vajec |
tuk na vymazání plechu | |
Na kávovou polevu: | |
3-4 lžíce | horké silné kávy |
2 lžíce | rozehřátého tuku |
2 lžíce | kakaa |
160 g | moučkového cukru |
Na dohotovení: | |
pikantní džem |
Postup:
1. Do prosáté hladké mouky a vanilkového pudinku přidáme moučkový cukr, na hrubo nastrouhaný ztužený tuk, změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce a vypracujeme vláčné, nepříliš tuhé těsto
2. Potom pomocí masového mlýnku s nástavcem nebo speciálního lisu na těsto tvarujeme rohlíčky, které přendáme na lehce tukem vymazaný plech a pečeme při 180 °C dorůžova
3. Na kávovou polevu moučkový cukr promícháme s kakaem, postupně přidáváme horký rozehřátý tuk i horkou silnou kávu a vše dobře promícháme dohladka
4. Upečené a vychladlé rohlíčky slepíme vždy dva k sobě pikantním džemem a konce namočíme v kávové polevě.