REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkovo-pudinkové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z mouky, tuku, cukru, vanilkového pudinku a vajec, upečené dorůžova, slepené džemem, konce máčené v kávové polevě.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gmoučkového cukru
70 gztuženého tuku
70 gmásla
3 ksbalíčků vanilkového pudinku
2 ksvajec
tuk na vymazání plechu
Na kávovou polevu:
3-4 lžícehorké silné kávy
2 lžícerozehřátého tuku
2 lžícekakaa
160 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
pikantní džem

Postup:

1. Do prosáté hladké mouky a vanilkového pudinku přidáme moučkový cukr, na hrubo nastrouhaný ztužený tuk, změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce a vypracujeme vláčné, nepříliš tuhé těsto
2. Potom pomocí masového mlýnku s nástavcem nebo speciálního lisu na těsto tvarujeme rohlíčky, které přendáme na lehce tukem vymazaný plech a pečeme při 180 °C dorůžova
3. Na kávovou polevu moučkový cukr promícháme s kakaem, postupně přidáváme horký rozehřátý tuk i horkou silnou kávu a vše dobře promícháme dohladka
4. Upečené a vychladlé rohlíčky slepíme vždy dva k sobě pikantním džemem a konce namočíme v kávové polevě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy