Vánoční cukroví
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
250 g | másla |
50 g | pískového cukru |
2 ks | žloutků |
1 bal. | vanilinový cukr |
1 bal. | vanilkové esence |
tuk na vymazání | |
ovocný džem | |
čokoládová poleva | |
rum |
Postup:
1. Na vál prosejeme hladkou mouku a přidáme k ní změklé máslo, žloutky, cukr, vanilinový cukr a malé množství vanilkové esence
2. Vše důkladně zpracujeme ve vláčné těsto, z něhož vykrájíme středně velké rohlíčky
3. Položíme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme (180m °C)
4. Vychladlé rohlíčky spojíme vždy dva k sobě ovocným džemem (do kterého přimícháme několik kapek rumu)
5. Z poloviny rohlíčky namáčíme do horké čokoládové polevy (polevu rozehřejeme ve vodní lázni) a pak necháme dobře ztuhnout.