REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové rohlíčky ze špaldové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vanilkové rohlíčky patří mezi klasické české vánoční cukroví, ale vyzkoušeli jste již jejich zdravější variantu? Připravené podle tohoto receptu jsou moc dobré!


Ingredience:
33 gšpaldové mouky
250 gmásla nebo Hery
100 gmletých ořechů
3 vrchovaté lžícemedu
1/2 ksvanilkového lusku
vanilkový cukr a mleté ořechy na obalení (mletý třtinový cukr)
papír na pečení

Postup:

1. Z prosáté mouky, povoleného másla rozkrájeného na kostky, medu a vanilkového lusku (dužiny), vypracujeme hmotu, kterou odložíme na 1 hodinu do lednice odpočinout 2. Ze ztuhlé hmoty tvarujeme rohlíčky
3. Troubu předehřejeme na 180 °C, rohlíčky vyskládané na plechu s pečícím papírem pečeme dozlatova, tedy asi 10-15 minut, záleží na typu trouby
4. Po vytáhnutí z trouby, ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi vanilkového cukru a ořechů, nebo ve směsi vanilkového cukru a cukru třtinového.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy