Vánoční sladké rohlíčky upečené z mouky, cukru, mletých oříšků, žloutku a másla, obalené ve směsi moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem.
Ingredience:
Na 40 kousků: | |
420 g | hladké mouky |
340 g | másla |
160 g | mletých vlašských ořechů |
100 g | moučkového cukru |
1 ks | žloutku |
špetka soli | |
Na obalení: | |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
moučkový cukr |
Postup:
1. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky, smícháme s moučkovým cukrem, prosátou hladkou moukou, na jemno mletými vlašskými ořechy, žloutkem, špetkou soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chladit 30 minut v lednici 2. Před zpracováním ho necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě a pak vyválíme váleček, z kterého odkrájíme stejně velké kousky
3. Z kousků těsta tvoříme válečky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky, poklademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C dorůžova (asi 15 minut)
4. Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.