REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové rohlíčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční sladké rohlíčky upečené z mouky, cukru, mletých oříšků, žloutku a másla, obalené ve směsi moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem.


Ingredience:
Na 40 kousků:
420 ghladké mouky
340 gmásla
160 gmletých vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
špetka soli
Na obalení:
1 kssáčku vanilkového cukru
moučkový cukr

Postup:

1. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky, smícháme s moučkovým cukrem, prosátou hladkou moukou, na jemno mletými vlašskými ořechy, žloutkem, špetkou soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chladit 30 minut v lednici 2. Před zpracováním ho necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě a pak vyválíme váleček, z kterého odkrájíme stejně velké kousky
3. Z kousků těsta tvoříme válečky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky, poklademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C dorůžova (asi 15 minut)
4. Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy