Vanilkové rohlíčky z mouky, cukru, žloutků, másla a mandlí, po upečení obalované v moučkovém a vanilkovém cukru.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
200 g | másla |
100 g | oloupaných umletých mandlí |
50 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
moučkový cukr a vanilkový cukr na obalování |
Postup:
1. Na vál dáme prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, na jemno mleté mandle, žloutky, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 15 minut do chladu
2. Pak z těsta vyválíme váleček, nakrájíme z něho stejné kousky, vytvarujeme do tvaru rohlíčků, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
3. Plech vyndáme z trouby, chvíli necháme dojít venku a pak ještě teplé opatrně obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.