REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná jíška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle osmažená dětský krupička doplněná o vejce, za stálého míchání se vejce srazí a tato zavářka se pak ihned zalije nějakým vývarem nebo vodou, kterou pak dochutíme kostkou bujónu a pod.


Ingredience:
2 lžícemásla
2 lžícedětské krupičky
1 ksvejce
vývar nebo voda a kostka bujónu

Postup:

1. Na rozpuštěné rozehřáté máslo do hrnce nasypeme krupičku
2. Přidáme vejce, které necháme za stálého pomalého míchání srazit
3. Základ polévky zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kostku bujónu a dále pokračujeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy