REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zásmažka do polévek (teplá)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant zahuštění polévek.


Ingredience:
1 ksmenšího vejce
40 gkyselého mléka
3 gmouky

Postup:

1. Vejce, kyselé mléko a mouku rozmícháme do celistvé směsi
2. Přidáváme po tenkém pramínku do části vody z horké polévky při neustálém míchání
3. Ohříváme a rovnoměrně zahříváme za stálého míchání do varu
4. Naráz ji sundáme z ohně a přidáme další část vody z polévky za stálého míchání
5. Hotovou zásmažku přidáváme trvalým proužkem do polévky za nestálého míchání.

Poznámka:

Více viz. naše škola vaření, článek: Zahušťování pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy