REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná frittata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předkrm, snídaně, ale i oběd či večeře. Frittata je připravená do 30 minut a tak se hodí kdykoliv, kdy dostanete hlad na nějakou dobrotu, co zvládnete připravit sami i když nemáte zrovna velké zkušenosti s vařením.


Ingredience:
Rozpis na 3-4 porce:
8 ksDr. Vejce
8 kscherry rajčátek
2 ksjarní cibulky
1/2 ksčervené cibule
50 mlmléka
100 gnastrouhaného čedaru
100 gslaniny
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejdříve si na pánvi rozehřejeme máslo a olej.
  2. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujeme.
  3. Mezitím si rozšleháme vajíčka s mlékem, solí a pepřem. Vajíčka vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme frittatu propékat.
  4. Po cca 5–7 minutách zasypeme frittatu čedarem, přidáme pokrájená rajčátka a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
  5. V troubě pečeme dalších 10–15 minut dozlatova.
Doporučení:

Pokud nemáte pánev určenou do trouby, použijte zapékací formu. Nejdříve si na pánvi orestujte cibuli a slaninu, kterou pak přendejte do formy vymaštěné máslem. Směs cibule a slaniny poté zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapékat do trouby. Po 5 minutách přidejte čedar a rajčátka a pečte dozlatova. Pro dosažení denní dávky vitamínu D použijte 2 ks Dr. Vejce na osobu. Díky speciální skladbě krmné směsi slepic mají tato vejce 4x vyšší obsah „déčka“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy