REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřice po benátsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant servírování ústřic.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
24 ksústřic
olivový olej
několik citrónů
Směs:
1 lžícejemně osmažené strouhanky
1 lžícenasekané petrželky
1 ksjemně nasekaného řapíku celeru
1 ksrozetřený stroužek česneku
špetka tymiánu
mletý pepř
voda z ústřic

Postup:

1. Očištěné ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme
2. Vrchní lastury odstraníme, ústřice vyjmeme, spodní lastury dobře omyjeme 3. Ústřice vložíme do lastur, poklademe připravenou směsí (výše uvedené přísady dobře rozmícháme), pokapeme olejem a zprudka opečeme pod grilem
4. Podáváme s dílky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy