Takto připravené, opečené a pak obložené plátky bílého chleba výborně chutnají se skleničkou bílého vína. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
350 g | drůbežích jater |
8 ks | plátků bílého chleba |
3 ks | filátka ančoviček (nebo sardelová pasta) |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | kapar |
1 dl | bílého vína |
snítka rozmarýnu | |
pár lístků šalvěje | |
olivový olej | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek
2. Přidejte kousky očištěných jater, špetku soli a pepře a restujte asi 10 min, zalijte vínem a ještě chvíli restujte
3. Přidejte nasekané kapary a ančovičky, promíchejte a odstavte, pokud je směs příliš hustá, povolte trochou vývaru nebo rozehřátého másla
4. Připravte si plátky bílého chleba; potřete je lehce olivovým olejem a vložte pod gril a pečte z obou stran dozlatova
5. Crostini potřete směsí a ozdobte lístkem hladkolisté petrželky.