Plátky opečené a pak zapečené veky servírované obložené hlavičkami opečených žampiónů, modrým sýrem a hranolkami ochucených jablek.
Ingredience:
1 ks | rustikální bagety italského tipu |
2 ks | jablek (jedno červené a druhé žluté nebo zelené) |
1 ks | stroužek česneku |
2 lžíce | nahrubo nasekaných vlašských ořechů |
1 hrst | nasekané zelené patrželky |
60 g | modrého (plísňového) sýru |
60 g | malých hlaviček žampionů |
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu | |
olivový olej |
Postup:
1. Na pánvi na sucho opečeme z obou stran tak 1 cm silné plátky baget nakrájené příčně
2. Na stejné pánvi pak opečeme, opět na sucho, také hlavičky žampionů
3. Jablka zbavená jadřinců nakrájíme na drobnější hranolky, ty hojně pokapeme citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a nakonec promícháme s nahrubo nasekanou zelenou petrželkou
4. Crostini potřeme stroužkem česneku, poklademe hlavičkami žampionů a plátky modrého sýry, posypeme nasekanými ořechy, jemně postříkáme olivovým olejem a na chvíli je zapečeme pod grilem v troubě, aby se rozpustil sýr
5. Hotové ještě hojně posypeme jablkovým salátem a ihned, ještě teplé, podáváme.