REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V mletém mase zapečený květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slané vodě povařený květák, okapaný zabalený do směsi mletého masa a obložený plátky slaniny, nakonec zapečený v troubě dozlatova. Recept z obrazovky TV Nova prezentovaný Láďou Hruškou.


Ingredience:
1 ksmenšího květáku
1 ksvejce
500 gmletého masa
100 gplátků anglické slaniny
1 hrnekstrouhanky
majoránka
česnek
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Celý květák povaříme asi 5 minut v osolené vodě, pak ho vyjmeme a necháme vychladnout
2. Připravíme si mleté maso; do masa zamícháme vajíčko, prolisovaný česnek, koření a strouhanku
3. Květák položíme na pekáč a mletým masem ho obložíme do tvaru kopule
4. Anglickou slaninou zakryjeme připravenou kouli a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy