REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V krustě pečená krůtí prsíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená krůtí prsíčka pokladená rozmixovanou směsí z česneku, parmazánu, toustového chleba, citronové kůry a másla, zapečená dozlatova s rajčaty a česnekem.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
100 grajčat
2 lžíceoleje
1 kspaličky česneku
mletý pepř
tymián
sůl
Na směs:
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 lžícestrouhaného parmazánu
50 gmásla
6 ksstroužků česneku
4 ksplátků toustového chleba

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme a přendáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem
2. Rozmixujeme kousky toustového chleba se změklým máslem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, strouhaným parmazánem a oloupanými stroužky česneku
3. Na opečené plátky naneseme připravenou rozmixovanou směs, přidáme omytá přepůlená rajčata, očištěnou přepůlenou paličku česneku, vše lehce osolíme i opepříme, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy