Opečená krůtí prsíčka pokladená rozmixovanou směsí z česneku, parmazánu, toustového chleba, citronové kůry a másla, zapečená dozlatova s rajčaty a česnekem.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
100 g | rajčat |
2 lžíce | oleje |
1 ks | paličky česneku |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl | |
Na směs: | |
1 lžička | nastrouhané citronové kůry |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
50 g | másla |
6 ks | stroužků česneku |
4 ks | plátků toustového chleba |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme a přendáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem
2. Rozmixujeme kousky toustového chleba se změklým máslem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, strouhaným parmazánem a oloupanými stroužky česneku
3. Na opečené plátky naneseme připravenou rozmixovanou směs, přidáme omytá přepůlená rajčata, očištěnou přepůlenou paličku česneku, vše lehce osolíme i opepříme, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova.