REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená kuřecí stehna na leču a bramborech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené drůbeží maso opečené v remosce nebo v troubě spolu s paprikovo-rajčatovou směsí, brambory a česnekem. Nechybí ani bylinky, jako je rozmarýn nebo šalvěj.


Ingredience:
4 ksuzených kuřecích stehen
8 ksvelkých brambor
3 ksstroužků česneku
0,7 lsklenice leča
1 lžícesójové omáčky
1 lžíceworchesteru
rozmarýn
šalvěj
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5cm, poklademe je na dno remosky nebo pekáčku, pokud budete péct v troubě
2. Osolíme, můžeme okmínovat a zakápneme olejem a promícháme
3. Na brambory rozložíme uzená kuřecí stehna a mezi ně rozprostřeme lečo s posekaným česnekem a bylinkami
4. Zakápneme worcesterem a sójovkou, uzavřeme a pečeme, dokud brambory nezměknou
5 Pokud budete péct v troubě, tak přiklopené cca 30 minut a pak odkryté ještě 15 minut při 200 °C; podle potřeby malinko podlévejte.

Doporučení:

Pokud budete dělat lečo z čerstvé zeleniny, potřebujete 5 větších rajčat, 2 špičaté bílé papriky a 1 cibuli.

Poznámka:

Slova autorky receptu: „Včera jsem neměla moc času na nějaké velké vyvařování a v obchodě jsem zahlédla uzená kuřecí stehna. Tak jsem doma zaimprovizovala, přidala k nim do brambory, domácí zavařené lečo, bylinky – a pak už za mě pracovala remoska.“ Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy