REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená kuřecí křidélka s čočkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená marinovaná vyuzená kuřecí křidélka servírovaná s vařenou čočkou smíchanou se směsí s rozinkami.


Ingredience:
800 guzených kuřecích křidélek
250 gčočky
50 grozinek
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 lžícedrceného koriandru
1 lžícemedu
1 lžičkakari
špetka chilli
voda
olej
sůl
Na marinádu:
2 lžíceoleje
2 lžícepomerančové šťávy
1 lžičkahnědého cukru
1 lžičkapokrájeného čerstvého koriandru
špetka mletého pepře
sůl

Postup:

1. Z oleje, pomerančové šťávy, hnědého cukru a koření připravíme marinádu, kterou promícháme s křidélky a necháme v lednici 30 minut odležet
2. Čočku přebereme, propláchneme, namočíme ve studené vodě alespoň na 1 hodinu, pak v téže vodě uvaříme doměkka a scedíme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme rozinky, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, vše zpěníme, přimícháme med, špetku chilli a odstavíme z tepla
4. Kuřecí křidélka vložíme do pekáčku a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut, pak odkryjeme a za občasného podlévání dopečeme do rubínově zlaté barvy 5. Měkkou čočku přimícháme do směsi s rozinkami, krátce podusíme na mírném ohni, podle chuti okořeníme solí i koriandrem a podáváme s pečenými křidélky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy