Pečená marinovaná vyuzená kuřecí křidélka servírovaná s vařenou čočkou smíchanou se směsí s rozinkami.
Ingredience:
800 g | uzených kuřecích křidélek |
250 g | čočky |
50 g | rozinek |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
1 lžíce | drceného koriandru |
1 lžíce | medu |
1 lžička | kari |
špetka chilli | |
voda | |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | pomerančové šťávy |
1 lžička | hnědého cukru |
1 lžička | pokrájeného čerstvého koriandru |
špetka mletého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Z oleje, pomerančové šťávy, hnědého cukru a koření připravíme marinádu, kterou promícháme s křidélky a necháme v lednici 30 minut odležet
2. Čočku přebereme, propláchneme, namočíme ve studené vodě alespoň na 1 hodinu, pak v téže vodě uvaříme doměkka a scedíme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme rozinky, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, vše zpěníme, přimícháme med, špetku chilli a odstavíme z tepla
4. Kuřecí křidélka vložíme do pekáčku a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut, pak odkryjeme a za občasného podlévání dopečeme do rubínově zlaté barvy 5. Měkkou čočku přimícháme do směsi s rozinkami, krátce podusíme na mírném ohni, podle chuti okořeníme solí i koriandrem a podáváme s pečenými křidélky.